Pentusuunnitelmat syksylle 2023

Seuraavat pentuesuunnitelmat menevät syksyllä 2023. Astutukseen nousee oma kasvattini metsästyslinjainen koira MR's Sky of Hawaii eli kutsumanimeltään Vaiana. Hän on oman koirani, Euroopan Mestaruuskokeissakin hienosti menestyneen FI KVA-FT FTW-21 Fendawood Luisianan eli Skyn tytär.

Vaiana on perinyt äidiltään paljon hienoja metsästyskoiran ominaisuuksia, mutta on selkeästi hieman nopeampi ja voimakkaampi menijä ainakin tässä 2 vuoden iässä mitä äitinsä oli aikanaan. Tulen varmasti vielä kehumaan ja sadattelemaan tämän tytön menohaluja ja nenän käyttöä tulevaisuudessa eri kokeissa. Tarkka vainun käyttäjä, sitkeä etsijä, jolla vauhtia markkeerauksissa ja tarkkuutta etsiä riista hankalastakin maastosta. Vaiana on ollut helposti koulutettavissa ja se oppii asioita nopeasti ja haluaa tehdä asiat kyllä ohjeiden mukaan mutta omapäisyyttäkin on.

Vaianan on erittäin helppo koira arjessa niin kaupungin vilskeessä kuin maaseudun rauhassa. Se osaa rauhoittua hyvin, se suhtautuu avoimesti ja ystävällisesti sekä leikkisästi kaikkii ihmisiin ja koiriin. Se ei puhise, eikä hauku, ujoutta, arkuutta en ole siinä koskaan havainnut. Vaiana on hirveän reipas koira, eikä sillä ole ollut koskaan ongelmia eri alustojen tai korkeiden paikkojen tai hankalien, kylmien ja epämiellyttävien maastojen kanssa. Se on reilu metsästyskoira. Painoa on kertynyt 25 kg ja korkeutta noin 55 cm. Vatsa on pysvnyt aina kunnossa, ja se syö mitä ruokaa vain eikä se ole ollut allerginen millekään. Korvaat aina puhtaat, mitään pissa- tai tulehduksia ei sillä ole koskaan ollut. Karva kiiltää ja lihakset ovat kasvaneet hyvin. Vaiana on hyvin jäntevä ja luustooltaan sanoisin sen olevan vahva narttu, joka myös rakenteeltaan oikein hyvin kulmautunut ja mittasuhteet sen rakenteessa ovat mielestäni kunnossa.

Vaiana aloittaa koekaudella 2023 noutajien rodunomaiset kokeet, mutta se menestyi jo hienosti alle 2-vuotiaiden Labradori Derbyssä vuonna 2022, tullen 2. sijalle.

Jed eli uros Englannista on ensisijaisesti mietitty Vaianan urokseksi. Jed ja Vaianan astutus tullaan tehdä pakastesperma siemennyksenä ensi syksyllä. Jedillä on myös hyvä terveys ja tuloksia myös jälkeläisnäytöstä. Sen sukua on paljon käytetty jalostukseen joten siksi hyvin pystyn yhdistämään oman narttuni tähän ulkomaiseen urokseen. Jed on menestynyt hyvin Englannissa eri Field Trial kokeissa ja koiran parhaan puolet on hyvä riistan käsittely, sitkeys ja hyvä vainu riistan löytämiseen. Jed on avoin, iloinen ja sosiaalinen koira, joka pärjää hyvin muiden urosten seurassa ja on seurallinen ihmisille.

Tämän yhdistelmän jälkeläiset myydään metsästykseen ja rodunomaisia kokeita harrastaville. Kaikki mahdolliset kyselyt otan tässä vaiheessa sähköpostitse ja kun narttu on todettu kantavaksi alan pitämään aktiivisesti pentua kysyneiden kirjaa ja päivittämään sitä.

FTW Troddenmills Get a Grip of Dacreford

Kutsumanimi: JED

isä: FT CH Jobeshill Guns of Navarone

(FT CH Adoraden Quinn - FTW Collaroybanks Willow)

emä: FTW Tayfordwoods Gingema with Troddenmills

(FT CH Blackfoot Scout of Minstead - Tayfordwoods Twist of Lemon)


Lonkat: 3/4

Kyynärät: 00

Silmät: Kunnossa

prcd-PRA: Clear by parentage

HPNK terve

EIC: Clear by parentage

CNM: Clear by parentage

Middle River's Sky of Hawaii

Kutsumanimi: VAIANA

isä: FTAW Leacaz Reed

(FT CH Birdsgreen Cluedo of Wedgenock - Kelmarga Breeze of Leacaz)

emä: FI KVA-B Fendawood Louisiana

(FT CH Nettlebrae Andy of Fendawood - Fendawood Dancefloor)


Lonkat: AA

Kyynärät: 00

Silmät: terveet

SD2: Clear by parentage

CNM: Clear by parentage

prcd-PRA: Clear by parentage


Tulokset:

NOU1

Derby II-sija 2022

Vaiana

Labradori Derby 2022 menestystä tuli hienosti ja hän sijoittui 2. sijalle.

Vaiana suhtautuu kaikkiin riistoihin hyvin ja sillä ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa minkään riistan kanssa. Sen ote riistasta on pehmeä ja se on ollut sitkeä, tehokas löytäjä metsällä.

INFOA tuleville pennun omistajille:

Jokaiselle pentueelle perustetaan oma Facebook ryhmä, joka sisältää mm:

 • Kuvia ja kertomuksia pentuajasta 0 vk - 7 vk
 • Ohjeita ruokintaan pennusta - junnuun - aikuisuuteen ja senioriksi
 • Neuvoja kotiutumiseen ja ensimmäisien kuukausia peruskoulutusohjeet
 • Jokaiseen kehitysvaiheeseen kuuluvat NOME koulutusvideot 7 vk - 12 kk asti
 • Teams-kutsut, tuleviin pentuetreffejä ja kokoontumisiin
 • Pentueen muiden omistajien ryhmäntuen
 • Mietteitä, ongelmia, ohjeita on mukavampi purkaa yhdessä, eikä kukaan jää yksin.

Noutajan kouluttaminen oivaksi metsästyskoiraksi ei aina ole niin yksinkertaista ja varsinkin jos haaveilet noutajien kanssa osallistumisesta johonkin NOME-kokeisiin niin kasvattajan tuki, ohjeet neuvot tulevat tarpeeseen.

Koulutusvideot sisältävät jokaiseen kehitysvaiheeseen oman treenivideon ja sen lisäksi kattavat opastavat tekstit mitä ja miten treeni kannattaa toteuttaa. Videoilla mm.:

 • Luoksetuloa
 • Noutojen alkeet
 • Kaunis luovutus damille
 • Seuraamisen alkeet
 • Linjan alkeet
 • Pillipysäytys

Lisää infoa voit tarkastella pentukuumeeseen yläpalkista --> infot.... Onnea pennun odotukseen.

Yhteydenottoa ja kyselyitä pennuista otan vastaan sähköpostitse. Aktiivista päivitettyä pentua kysyvien listaa alan pitämään yllä vasta, kun narttu on astutettu:

saarinen.maarit @ outlook.com


Mikäli olet kiinnostunut pennusta, ota yhteyttä sähköpostitse: saarinen.maarit (at) outlook.com

Muistathan katsoa myös pentu INFOT, ja kasvattajan esittely, koska sieltä selviää jo monta monta asiaa meistä.

TERVETULOA MIDDLE RIVER'S TEAM:iin!