Pentusuunnitelmat syksy/talvi 2022/2023

Pentuesuunnitelmat
FI KVA-FT, FTW-21 Fendawood Louisiana eli Sky

Moni onkin kysellyt, milloin tulen astuttamaan oman koirani Skyn seuraavan kerran. Suunnitelmat uroksen suhteen ovat vielä auki, mutta aikataulut ovat selvillä. Sky tullaan astuttamaan joulukuun 2022 juoksuihin. Jos kaikki menee hyvin niin pentuja odotellaan maailmaan Helmikuussa 2023.

Skyllä on ollut kaksi aikaisempaa pentuetta joista ensimmäinen 2019 vuonna Fendale Gin and Sin kanssa, ja toinen Leacaz Reed kanssa vuonna 2021. Molemmista pentueista tuli 11 pentua, joita on nähty paljon niin metsästyskokeissa, kuin useissa eri metsästysmuodoissa.

Sky on erittäin avoin, sosiaalinen ja miellyttämisen haluinen narttu, jolla ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa minkään riistalajin noutamisen tai ylösottamisen kanssa. Myös ilkeät haavakko rusakot se noutaa pehmeällä, ja syvällä nouto-otteella. Sky parhaita puolia on sen kyky oppia nopeasti asioita mitä sille opeta ja toinen on erittäin hyvä nenän eli vainun käyttö, joka on äärimmäinen tarkka ja sitkeä. Skyn häntätyöskentely riistalla on iloista kuin spanielilla. Sen kanssa eläminen ja metsästäminen sekä kokeissa käyminen on aina ollut helppoa. Suurin saavutuksemme on Noutajien A-metsästyskokeen Suomen Mestaruuden voitto 2021 Joulukuussa.

Etsin Skylle urosta jolla on erinomaiset terveystulokset ja mielellään myös jälkeläisnäyttöä tästä. Lisäksi haluan uroksen luonteen olevan hyvin Skyn tyylinen avoin, sosiaalinen iloinen ja omaavan loistavan vainun. Haluan uroksen olevan sitkeä riistanlöytäjä kuten morsiankin on.

FT CH Tanyrhallt Blue Bloods

FI KVA-FT, FTW-21 Fendawoos Louisiana

"Troy"

Lonkat: 0/2

Kyynärät: 00

Silmät terveet

SD2 terve

prcd-PRA terve

EIC terve

CNM terve

Linkki: K9data


"Sky"

Lonkat: C/B

Kyynärät: 00

Olkapäät: 00

LTV terve

Silmät terveet

prcd-PRA terve

SD2 terve

EIC terve

CNM terve

STGD terve

Pentusuunnitelmia myös kahdelle Skyn jälkeläiselle syksyllä 2022

Middle River's Gin Spiritus Fortis eli Ritu on tarkoitus astuttaa syksyn juoksuihin. Lisätietoja uroksesta myöhemmin. Kuvassa Ritu omistajansa Jannen kanssa Taippareiden jälkeen. Lisätietoja Ritusta

Middle River's Gin Little Wing eli Norna on tarkoitus astuttaa syksyn juoksuihin. Lisätietoja uroksesta myöhemmin. Kuvassa Norna poseeraa taippareiden jälkeen. Lisätietoa Nornasta

INFOA tuleville pennun omistajille:

Jokaiselle pentueelle perustetaan oma Facebook ryhmä, joka sisältää mm:

 • Kuvia ja kertomuksia pentuajasta 0 vk - 7 vk
 • Ohjeita ruokintaan pennusta - junnuun - aikuisuuteen ja senioriksi
 • Neuvoja kotiutumiseen ja ensimmäisien kuukausia peruskoulutusohjeet
 • Jokaiseen kehitysvaiheeseen kuuluvat NOME koulutusvideot 7 vk - 12 kk asti
 • Teams-kutsut, tuleviin pentuetreffejä ja kokoontumisiin
 • Pentueen muiden omistajien ryhmäntuen
 • Mietteitä, ongelmia, ohjeita on mukavampi purkaa yhdessä, eikä kukaan jää yksin.

Noutajan kouluttaminen oivaksi metsästyskoiraksi ei aina ole niin yksinkertaista ja varsinkin jos haaveilet noutajien kanssa osallistumisesta johonkin NOME-kokeisiin niin kasvattajan tuki, ohjeet neuvot tulevat tarpeeseen.

Koulutusvideot sisältävät jokaiseen kehitysvaiheeseen oman treenivideon ja sen lisäksi kattavat opastavat tekstit mitä ja miten treeni kannattaa toteuttaa. Videoilla mm.:

 • Luoksetuloa
 • Noutojen alkeet
 • Kaunis luovutus damille
 • Seuraamisen alkeet
 • Linjan alkeet
 • Pillipysäytys

Lisää infoa voit tarkastella pentukuumeeseen yläpalkista --> infot.... Onnea pennun odotukseen.

Yhteydenottoa ja kyselyitä pennuista otan vastaan sähköpostitse. Aktiivista päivitettyä pentua kysyvien listaa alan pitämään yllä vasta, kun narttu on astutettu:

saarinen.maarit @ outlook.com


Mikäli olet kiinnostunut pennusta, ota yhteyttä sähköpostitse: saarinen.maarit (at) outlook.com

Muistathan katsoa myös pentu INFOT, ja kasvattajan esittely, koska sieltä selviää jo monta monta asiaa meistä.

TERVETULOA MIDDLE RIVER'S TEAM:iin!