Infoa pentua kysyvälle

Kasvatus:
Kasvatamme Labradorinnoutajan pennut kotioloissa ja totutamme ne ihmisiin, niiden kanssa ulkoillaan ja seurustellaan, sekä sisäsiistiksi opettelu aloitetaan 4 vk iässä säännöllisellä ulkoiluttamisella jo kasvattajan luona.  Muut perheemme aikuiset koirat ovat olennainen osa pentujen elämää perheessämme.

7 vk pentu ja harakka

Kasvatan kaikki pennut terveistä, joko näyttely- tai käyttölinjaisista labradorinnoutajista, joista suurimmalla osalla on jo tuloksia noutajien taipumuskokeista tai noutajien metsästyskokeista. Haluan säilyttää terveyden, ulkomuodon ja luonteen lisäksi ehdottomasti noutajille tarkoitetun voimakkaan riistavietin ja halun miellyttää omistajaansa. En missään nimessä tee yhdistelmää pelkän ulkomuodon tai käyttötarkoituksen perusteella, en ole sellainen kasvattaja. Itse arvostan suuresti noutajan luontaisia taipumuksia ja viettejä herätellään heti pentulaatikosta asti koska pennuille näytettään eri lintuja jo pentu vaiheessa. Kasvattini ovat siis puhtaita näyttelylinjaisia tai käyttölinjaisia Labradoreja. Niillä on erinomaiset metsästysvietit sekä ne ovat nopeita ja helpohkosti koulutettavia ystäviä eri harrastuksiin käytännön metsästyksestä näyttelyihin ja jäljestyksestä vesipelastukseen. Ne soveltuvat myös muihin harrastuksiin tai vaikka kotikoiraksi, sekä toivon tietenkin, että mahdollisimman moni kasvattini pääsisi metsästyskaveriksi syksyn pimeneviin iltoihin.

Ota yhteyttä ajoissa:

Olisi hyvä jos olisit ajoissa kysymässä pentua, voit tiedustella tulevia pentuja vaikka niitä ei sivuilla vielä näkyisikään. Päivitän kyllä Pennut-sivuille heti infoa kun jotain päätöksiä on tehty. Viimeistään siinä vaiheessa kun nartun synnytys lähenee, on syytä päivittää varaus tilanteesi. Ilmoitan heti miten syntymän jälkeen tuleeko kotiisi pieni tassuttelija.
Varausmaksu suoritetaan vasta 2-3 vk iässä tai kun olette käyneet tutustumassa pentuun ja sen emoon.

Pennun hinta:
Pennut luovutetaan rekisteröitynä Suomen Kennelliittoon, ne ovat aina eläinlääkärin tarkastamina, tunnistusmerkittyinä ja madotettuja. Lisäksi ne ovat totutettu riistaan 3 vk iästä alkaen (varis, fasaani, kani, kauriin sorkka sekä hirven veri). Mukana seuraa pentupakkaus, ja kansio tarkkoine ruokinta- liikunta- ja koulutusohjeineen. Järjestämme kasvateillemme pentutapaamisia ja koulutuksia, näistä löydät lisää tietoa koulutus sivuiltamme.

Pennun hinta riippuu eläinlääkärikustannuksesta, mutta meillä kaikki pennut ovat saman hintaisia (n. 1300 e sis. alv 24 %), pennun väristä riippumatta. Pentujen hinnassa mietin maalaisjärjellä mitä itse olisin valmis maksamaan ko.yhdistelmästä ja sisältääkö mahdollinen pentue esim. ensimmäiseksi vuodeksi hoitokuluvakuutuksen. On sanomattakin selvää, että koira jonka jalostustaustoista ja koetuloksista on jo näyttöä sen pennut ovat hinnaltaan hieman kalliimpia. Mutta saman pentueen eri väriset tai sukupuoleltaan olevat ovat aina saman hintaisia.Tutustuminen:
Kun pennut ovat noin 5 vk ikäisiä olette tervetulleita meille tutustumaan pentuihin ja meidän toimintaan. Tutustumisen jälkeen kuulen mielelläni mielipiteitä mikä pentu teitä miellytti, mutta lopullisen pentuvalinnan tekee kasvattaja joka on ollut pentujen 24/7 ja tuntee pentujen mahdolliset erot parhaiten. Toki erot voivat olla hyvin pieniä ja itse pysin jalostustyössä mahdollisimman tasapainoisiin ja luonteeltaan tasaisiin pentuihin ja ääripäät jää jalostusvalinnoissa pois.

Luovutus:
Pennut lähtevät uusiin koteihin seitsemän viikon ikäisinä, silloin ne ovat valmiita valloittamaan maailman!


Mitäpä muuta:
Kaikille pentueille järjestetään ensimmäiset pentutreffit siinä puolen vuoden iässä. Kennelin sivuilla sekä keskustelupalstalla löytyy tarkemmat tiedot ajankohtaisista koulutuksista ja tulevista tapahtumista.

Kennel Middle River's kasvattien omistajat ovat saaneet toisista Middle River's pentujen omistajista hyviä ystäviä ja tuki/taustajoukkoja. Ollaan huomattu et yhdessä kaikki on paljon hauskempaa. Katso kuvia galleriasta

Jokaiselle pentueelle perustetaan oma Facebook ryhmä, joka sisältää mm:

 • Kuvia ja kertomuksia pentuajasta 0 vk - 7 vk
 • Ohjeita ruokintaan pennusta - junnuun - aikuisuuteen ja senioriksi
 • Neuvoja kotiutumiseen ja ensimmäisien kuukausia peruskoulutusohjeet. Koulutus ohjeet tulee pentueen oman ryhmän yksiköihin. Jokaiseen kehitysvaiheeseen kuuluvat omat julkaisut esim. NOME treenivideot 7 vk - 10 kk asti
 • Pentueen muiden omistajien ryhmäntuen
 • Mietteitä, ongelmia, ohjeita on mukavampi purkaa yhdessä, eikä kukaan jää yksin.

Noutajan kouluttaminen oivaksi metsästyskoiraksi ei aina ole niin yksinkertaista ja varsinkin jos haaveilet noutajien kanssa osallistumisesta johonkin NOME-kokeisiin niin kasvattajan tuki, ohjeet neuvot tulevat tarpeeseen.

Koulutusvideot sisältävät jokaiseen kehitysvaiheeseen oman treenivideon ja sen lisäksi kattavat opastavat tekstit mitä ja miten treeni kannattaa toteuttaa. Videoilla mm.:

 • Luoksetuloa
 • Noutojen alkeet
 • Kaunis luovutus damille
 • Seuraamisen alkeet
 • Linjan alkeet
 • Pillipysäytys
 • jne jne

Mikäli et vielä omista omaa Middis-koiraa olet silti tervetullut tutustumaan koiriini ja kennelin järjestämiin eritapahtumiin siellä täällä. Tule vetämään hihasta ja keskustelemaan.


Muistathan vielä tsekata kaikki INFO-sivut, sieltä löytyy mittavasti tietoa meistä, pentu ohjeita, terveys- ja ruokintaohjeita ja kiva kuva sarja: kuinka tsekkaat viikottain koiran terveyden.

Tsekkaa myös missä seuraavat kasvattajan järjestämät treenit ja tule tutustumaan meihin.

Pentu ja sorkka