Moi kaikille

Kasvatan Labradorinnoutajia metsästys, harrastus ja perheiden suureksi iloksi sekä seuraksi Mikkelissä Etelä-Savossa upean Saimaan rannalla. Asumme omakotitalossa lähellä metsiä, peltoja ja järviä joten omien noutajieni peruskoulutus treenit sujuu luonteikkaasti päivittäisten lenkkien yhteydessä.

"Kun antaa pikku rillin, se vie koko käden"

Näin kaikki alkoi
Ensimmäistä koiraa hankkiessani halusin oman Labradorin perhekoiraksi ja syksyisin metsästyskaveriksi. 2004 keväällä sydämmeni sulatti pieni musta nappisilmäinen FI KVA Markkisten Havis Amanda, joka rakasti tehdä yhdessä, kantaa ja touhuta kaikenlaista.

Amanda kantoi jo pienenä kaikkea

Tyylikäs pylly istunta

Amanda 9 vk

Sitten 2005 kuulin sellaisesta lajista kuin NOME tai NOU - mietin mitähän ihmeen kirjain härdellejä nuo on ja miten ne liittyy metsästykseen??? Kun hieman selvittelin niin kyseessä on eri lyhenteet Noutajien metsästyskoe muodoille:


NOU = Noutajien taipumuskoe
NOME = Noutajien Metsästyskoe:
NOME-B = Kylmän riistankoe
NOME-A= Lämpimän riistankoe
NOWT= Noutajien Working test

Kyllähän molemmat koirat kaikenlaista noutaa niin lähdin testaamaan moista NOU-taipumuskoetta Amandan kanssa.

Ensimmäiset Taipparit v. 2005 (NOU)
Voi pyhä sylvi, et tälle muistoille on myöhemmin naurettu niin monet kerrat. Miettikää kun maatilan tyttö tulee peruspinkeissä asusteissa metsästyskokeisiin ja kysyy tuomarilta reippaasti et: "mitäs täällä sit pitäis tehdä?" Tuomaria hymyilyttää ja kertoo sitten mitä pitäisi tehdä.

Koko noutajien taipumuskokeessa, Amandalle sanottiin vain yksi lähetys sana, se oli kaikissa iloinen käden heilautus: "Amanda hae..." ja voi kun musta koira pinkoi ja nouti mallikkaasti saaden ensimmäisellä yrityksellään heti tuloksen NOU1 (NOU1 tarkoittaa et koira läpäisee taipumiskokeen) ja minulla oli aurinkoinen mieli. Yleisöä hymyilytti ja minulla oli kilpailuhenki syttynyt: tämäpä oli kivaa taidan ottaa lisää tietoa. Kun kerta katsojat kertoivat et minulla on erityisen lahjakas näyttelylinjainen koira, joka omaa voimakkaan riistavietin ja koira joka toimii erinomaisessa yhteistyössä ohjaajan kanssa. Sinulle vielä ura aukenee NOME-puolella.

Mikä NOME?
Niin siit' se sitten alkoi ja ihmeteltiin mikäs se nome-laji on ja mitä siihen pitää tehdä. Keväällä 2006 sitten testattiin sitä nomea ja Hei, silloin minulla oli jo asustus hieman "vihreämpi" sekä Nokian kumiset kumpparit!!! :)

Noh, eihän Amandalle ollu oikeen mitään opetettu. Lähetys käskyjä oli kuitenkin jo 2 kpl, Amanda hae ja Amanda etsi... Ohjaus, WHAAT mitä se on ja tuloksena NOME-B ALO3 sieltä tuli, mut mitä tapahtui minussa niin hirveä ilon tunne, kun katsoi miten koira halusi työskennellä ja noutaa omistajalleen. Se kesä sitten nenä kiinni kirjoissa ja autoon tuli piiiitkästi toistatuhatta kilometriä, kun noutoharjoituksia/-leirejä käytiin läpi. Syksyllä sitten uudelleen ja tulos NOME-B ALO1.

Siitä se sitten lähti, ja ihan sanonta: "kun sille antaa pikku sormen, niin se vie koko käden" - pitää kyllä minun kohdallani niin paikkansa.

It's breeding, it's training and it's something unknown

Tuon otsikon alle kaikki oikeestaan kiteytyykin... Elämäni on tätä nykyä täynnä koiria, kasvatusta, treenaamista, metsästystä ja JOTAIN mitä en vaan osaa pukea sanoiksi.

Olen ollut erittäin aktiivisenä henkilönä monissa paikallisissa noutajayhdistyksissä. Amandan myötä aloitin Lakeuden Noutajista, josta homma laajeni oman rotuni Labradorinoutajakoira yhdistyksen NOME-toimikuntaan, missä toimin yhtenä puuhahenkenä useiden vuosien ajan.

Muutettuani Etelä-Pohjanmaalta Mikkeliin toimin Etelä-Savon Noutajakoirayhdistyksessä yhdistyksen puheenjohtajana ja NOME-toimikunnan vetäjänä.

Kun ei millään malttanut vielä himmata tahtia niin perustimme oman Middle River's Kennelkerhon, jossa toimin puheenjohtajana ja aktiivina NOME-toimikunnassa. Sittemmin Middle River's Kennelkerho sai nimekseen Saimaan Noutajat. Ja sittemmin vielä ylituomariksi.


Noutajien Rodunomaisten kokeiden ylituomari vuodesta 2018

Yhdistystoiminta piti kuitenkin jättää hieman sivummalle, kun aloitin toimimaan Noutajien Working Test Ylituomarina 2018.

Olen kulkenut jo yli 20 vuoden ajan uskomattoman hienoa tietä yhdessä Noutajien kanssa ja nyt pääsen näkemään vielä laajemmin näiden hienojen koirien työskentelyä tuomaroidessani niitä.

Tie jatkuu vielä ja odotan innolla kaikkea mitä se minulle tuo, yhdessä noutajieni kanssa.

Koirieni esittelyt

FI KVA-B Markkisten Havis Amanda "Amanda" 06.04.2004 - 29.05.2017

Piirinmestaruus voitettiin Amanda kanssa kolmena vuonna: 2008, 2009 ja 2011


isä: FI & EST & RU MVA Palabras Keep on Movin'

emä: Follies Canned Laughter

Tuli aina uusi kevät ja uudet haasteet, uudet ihanan auttavat ja aktiiviset ihmiset. Amandan kanssa jatkettiin treenaamista, itkettiin, naurettiin, petyttiin ja voitettiin, uskottiin itseemme ja treenattiin. Käytiin niin monen tunteen skaalaa läpi ja opeteltiin. Ne Noutajien metsästyskokeet veivät ihan mukanaan.


2006 aloitettiin NOME-B ALO-luokassa, vuonna 2007 siirryttiin NOME-B AVO-luokkaan ja syksyllä 2007 ensimmäinen voittajaluokan startti irtosi tulos VOI1. Vuonna 2008, kokonaisuudessaan 15 kpl NOME starttia myöhemmin Rovaniemellä Amanda sai Suomen Käyttövalioarvoon vaadittavat tulokset kasaan. S

e oli aivan uskomatonta, mutta rehellisellä treenillä, upealla koiralla ja monilla kokemuksilla se onnistui. Amanda on aivan erityinen koira, ja vielä se, että puhdas näyttelylinjainen saavuttaa FI KVA - arvon on hämmästyttävää edelleen. Olemme hyvä pari. Minä ja se musta iso Amanda.

Keväällä 2017 Amandan kunto romahti nopeasti ja näin joudun tehdä päätöksen, että oma ihana kultainen 13 v Amanda on aika päästää nauttimaan noudoista sateenkaareen sillalle. Kaipaus on kova ja varsinkin syksyllä sorsan metsästyksen alussa kaipaan tätä ihanaa noutajaa todella. Olit elämäni koira, jollaisia minulla on kunnia omistaa vain yksi elämäni aikana.

Miss U forever.....


Amandan koetulokset:

Hyväksytty taipumuskoe v. 2005

NOME-B 1* ALO1 v. 2006

NOME-B 1* AVO1 v. 2007

NOME-B 13* VOI1 v. 2007-2011

NOWT 1* VOI1

Etelä-Pohjanmaan Piirinmestari v. 2008

Suur-Savon Piirinmestari v. 2009

Suur-Savon Piirinmestari v. 2011

NÄYTTELY:

11 * ROP Veteraani

1 * VSP Veteraani

1* SERT

Muuta:
- Pietarsaaren seudun paras:

Labradorinnoutaja 2007 ja 2008
Paras NOME-noutaja 2007 ja 2008
Wilhelm Schaumannin palkinto 2007 ja 2008


- Lakeuden Noutajakoirayhdistyksen paras metsästysnoutaja v. 2008
- Etelä-Savon Noutajakoirayhdistyksen vuoden näyttelykoira 2013
- Etelä-Savon Noutajakoirayhdistyksen vuoden metsästyskoekoira 2013
- 2 krt ROP veteraani koiranäyttelyissä
- 1 krt BIS-veteraani Labradorien erikoisnäyttelyssä Hyvinkäällä
- 11 krt ROP Veteraani Näyttelyissä

FI MVA Markkisten Icy Margarita "Reetta" 2005 - 2019

FI MVA

i: SK & POL CH Mallorn's Chocomania

emä: Markkisten Dame Desire

Reeta tie MVA:ksi oli aika helppo ja tämä koira opetti minulle näyttelyn maailman ja sen mukanaan tuomat haasteet.

Reetta oli ROP - pentu Seinäjoen KV-näyttelyssä vuonna 2005 ja näyttely ura alkoi sitten 2007, koska Reetasta kasvoi hitaasti kaunis nuori narttu. SERT:t se sai 2007 - 2008 vuosina.

Noutajien taipumuskokeet meni heti kerralla läpi 2007 ja Reetta on aika ollut haka riistojen kanssa.

Eagle Owl's Nefertem "Leya" 2008 - 2022

i: Int FT CH Starcreek Efinegan

e. FI KVA Eagle Owl's Nefertem

Muutto Itä-Suomeen Mikkeliin on tuonut mukanaan uusia kuvioita ja hankin ensimmäisen käyttölinjaisen pennun Eagle Owl's Nefertemin v. 2008. Halusin testata itseäni koiran kouluttajana ja ohjaajana. Vaadin itseltäni enemmän ja halusin selvittää mitkä ovat rahkeeni myös NOME-A kokeissa eli lämpimän riistan kokeissa.
Eagle Owl's Nefertem kutsumanimeltään Leya toi todella mukanaan kipinän treenaamista missä ajatellaan enemmän noutoharjoituksia metsästyksen omaisesti.
Leyan kanssa kisailtiin ja Labradori Derbyssä v. 2010 sijoituimme 2.sijalle 40 koiran joukosta. Se oli huikea saavutus.

Leyalla oli kuitenkin epäonnea ja sen silmissä havaittiin kaihi. Leya sai ystäväni luolta kodin missä se pääsee metsälle ja toteuttamaan opittuja noutoja uuden omistajan kanssa. Olen ikuisesti kiitollinen Leyalle siitä minkä ilon se antoi lähteä treenaamaan myös metsästyslinjaista koiraa...

FI KVA-B Reedrunner's Abigail "Abigail"

Reedrunner's Abigail 1,5 v

i: Int FT Blackthorn Achenar

e: FI KVA Eagle Owl's Indiana

2011 meille saapui Abi, joka on ihana kaikkea tavaraa kantava koira joka omaa erittäin suuren halun miellyttää ihmistä. Koulututtaminen on sen kanssa helppoa, koska se on oppimaan uusia asioita ja se ei halua tehdä virheitä joten koulutus sen kanssa on helppoa.

Olen todella tyytyväinen siihen. Abigail nousi nopeasti ALO-luokasta voittajaluokkaan joka koemuodossa. Jo toisessa lämpimän riistän kokeissa se sai parhaimman tuloksen eli A-1 Excellent. Suomen Käyttövalionarvo kylmänriistan kokeessa se saavutti kesällä 2016.

Abigail on osoittanut olevansa myös kelpo emä ja tuottanut hienoja jälkeläisiä muiden harrastajien iloksi. Syksyllä 2016 Abigail muutti ystäväni luokse asumaan ja Anna saavutti jo ensimmäisenä syksynä Abigailin kanssa Mock Trialin voiton ja saaden SERT:n.

FI KVA-B Biamin Juicy Chili "Chili"

i: Vasegaard Thunderbird Lucky

e. Hietsun Ilopilleri

Vuonna 2013 meille saapui Chili.

Tämän koiran kanssa saavutettiin todella paljon hienoaja kokemuskia, tämän koiran myötä pääsin tutustumaan ulkomaisiin kokeisiin ja reissasimme paljon. Näistä lisää alempana High Lights kohdassa.

Sanoin kasvattajalle, että haluan pentueesta sen joka on kaikista vilkkain, vahvin ja riistaviettisin. Tämmöisen pelin kyllä sain. <3 Chilillä on aivan mieletön moottori ja todellinen voimakas halu noutaa riistaa, eikä sitä estä maaston vaihdokset tai raskaammatkaan maastot. Joskus nämä näppärät vilkaat jalat ja voimakas oma tahto koituikin meidän uskomattomien reissujen ja kokeiden huonoon tuuriin ja nolla tulokseen, mutta ai että ne oli opettavaisia kokemuksia.

Chilillä on rakenteeltaan vahva, vaikka se kooltan melko pieni kokoinen onkin. Sen koulutuksessa otin paljon huomioon sen hermot ja halun noutaa, jarrua sai antaa nuorena, mutta silti jo nuoressa isässä vaativiakin kokeita päästiin kokemaan. Esimerkiksi Chilin ollessa 2,5 n vuonna 2015 lähdimme Belgiaan Mock Trial-kokeisiin ja koiran menestys oli aivan huimaa... Voitimme 2x Mock Trial kokeet ja saimme sieltä suuresti kokemusta. Se voitti myös alle 2 vuotiaana Labradori Derbyn Paras Yhteistyö - palkinnon kanssani.

Tämä loistava koira osoittaa pystyvän kanssani vaikka mihin. Olen niin onnellinen saadessani metsästää, ja käydä kokeissa tämän tyyppisen koiran kanssa.

Tarkempia tuloksia voi käydä ihastelemassa koiran omilta sivuilta (LINKKI).

Chilillä on näyttöä myös siitä, että se pystyy tuottamaan terveitä ja loistavasti menestyviä jälkeläisiä. Tällä hetkellä kaikki sen pennut on kuvattu terveeksi lonkiltaan ja kyynäriltään. Lisäksi sen jälkeläiset ovat erittäin tehokkaita metsästyskoiria niin Noutajien metsästyskokeissa kuin käytännön metsälläkin.

FI KVA-FT, FTW-21, FI KVA-B Fendawood Louisiana "Sky"

i: FT CH Nettle Brae Andy of Fendawood

e: Fendawood Dancefloor

Sky saapui laumaamme keväällä 2017. Jo sen ollessa hyvin nuori, huomasin että tässä koirassa yhdistyy moni sellainen luonteen piirre, jonka haluan koirassa olevan. Sillä on äärimäisen avoin, sosiaalinen luonne yhdistettynä aivan loistavaan nenään eli vainuun. Sky on todellinen riistanlöytäjä koira ja sen häntä työ on yhtä vilkas, iloinen kuin spanielilla, kun se pääsee tekemään riistatyötä ja on vainulla. Se on passissa hyvin tyyni ja rauhallinen, jopa totisen oloinen huomaamaton kaveri, mutta riista töihin päästyään se osoittaa tehokkuudellaan olevansa mitä loistavin metsästäjän apuri. Pidän todella kovasti tästä koirasta ja se tuntuu olevan minun tämän hetkisistä koiristani se ykköstykki, jos haavakko meinaa menee hukkaan. Ei kysele, etsii niin kauan, että löytää.

Sky on kotioloissa lunki, iloinen hännän heilutus odottaa aina kotiin saapuessani. Mutta, jos mitään ei tapahdu se painuu omalle pedille nuokkumaan puoliunessa seuraavia seikkailuja odottaen.

Skyn kanssa on helppo matkustaa ja se ottaa myös lentomatkat rennosti.

Huippu hetkiä Skyn kanssa on useita, mutta kyllä vaikuttain kokemus oli tulla 4. parhaan joukkoon Noutajien Euroopan Mestaruus kokeessa 2022:

Lisää huippu hetkiä Skyn kanssa voi lukea alempaa....


Middle River's Sky of Hawaii "Vaiana"

isä: FTAW Leacas Reed

emä: FI KVA-FT FTW-21 Fendawood Louisiana

Iloinen, vauhdikas, sosiaalinen, avoin ja rakenteellisesti vahva Vaiana jäi meille kotiin Skyn toisesta pentueesta.

Tämä koira on kyllä omalla luonteellaan taivuttanut jokaisen meidän perheestä oman "pikku rillinsä" ympärilleen. Vaiana pystyi jo nuorena keskittymään noutoharjoituksissa ja tekee vauhdikkaaasti sekä tarkasti vainuaan käyttäen työtä niin metsässä, pelloilla kuin suo- ja vesialueilla. Se rauhoittuu kädelle noutoon lähettäessä hyvin ja käyttää nenää todella tehokkaasti, ja löytää riistat kassiin vaivatta, aivan kuten emänsä Sky.

Kotona sen ottaa rennosti ja on vallan hurmaava kaveri josta saa leikkiin yhden pelaajan mukaan nopeasti. Vaianalla ei ole ollut mitään terveydellisiä ongelmia eikä näin olen eläinlääkärin oven kahvaa ole tarvitun aukoa tämänkään koiran kanssa.

Labradori Derbyssä 2022 (alle 2 vuotiaille labradoreille tarkoitetussa Rotumestaruudessa) Vaiana tuli hienosti 2. sijalle, noin 70. ilmoittautuneen koiran joukosta.

Jään mielenkiinnolla odottamaan Vaianan kehittymistä.

Kasvatus ja kennel Middle River's

Middle River's- kennel nimi tulee joesta, jonka varrella Etelä-Pohjanmaalla aikanaan asuin. Joki on Ähtävänjoki, joka Lappajärven ja Evijärven välissä kutsutaan Välijoeksi. Siitä luonteikkaasti käänsin sen englanninkieliseksi eli Middle River's. Olin todellä iloinen, että se nimi hyväksyttiin Kennelliitossa heti.

Kasvatus alkoi ensimmäisellä pentueella v. 2006.

Kasvatuksessa arvostan terveyttä, noutajalle ominaista luonnetta ja tervettä rakennetta. Ihanteellinen koira on ns. puhutteleva koira joka tekee noutajalle tarkoitettua pienriistan noutotyötä tehokkaasta, äänettömästi ja hyvällä liikkeellä, siinä pitää olla sitä jotain.


Suuren SUUREN tunnustuksen ja uutta intoa sekä varmuutta siihen, että tunnen olevani oikealla "jäljillä" kasvatuksessa, kun Labradorinnoutajien rotujärjestö eli Labradorinnoutajakerhon Vuoden Metsästyskoirakasvattaja 2021 valittiin Kennel Middle River's. ❤��❤

Tämä on iso saavutus omalle kasvatustyölleni, teen tätä koko sydämestäni ja tietenkin valtavat kiitokset kaikille aktiivisille kasvattieni omistajille. Erityisesti kasvattajan sydäntä lämmittää menestys lämpimän riistan kokeissa (NOME-A/KV).

Olin täysin häkeltynyt tästä...


Middle River's kasvatit käyttöön- ja näyttöön

Kasvatan kaikki pennut terveistä, joko perus- tai metsästyslinjaisista nartuista, joista suurimmalla osalla on jo tuloksia noutajien taipumuskokeista tai noutajien metsästyskokeista. Haluan säilyttää terveyden, ulkomuodon ja luonteen lisäksi voitetun voimakkaan riistavietin ja halun miellyttää omistajaansa. En missään nimessä tee yhdistelmää pelkän sukutaulun, ulkomuodon tai käyttötarkoituksen perusteella tai siksi, että onpas se vaan kiva narttu! Saatan sijoittaa pentueesta useita yksilöitä jatkoa jalostusta ajatellen, mutta se ei tarkoita sitä että niitä tullaan käyttämään jalostukseen. Kriteerit ovat kovat, ja pyrin hyvin tasaisen luonteen ja käyttöominaisuuden omaaviin pentueisiin.

Kasvattini ovat siis puhtaita peruslinjaisia tai metsästyslinjaisia Labradoreja. Niillä on erinomaiset metsästysvietit sekä ne tulisi olla helposti koulutettavia ystäviä metsästäjän avuksi tai omaksi harrastuskoiraksi noutajien lajeihin. Pentujen isät valitaan huolella ja vanhempien taustat tutkitaan tarkoin, voi näkisittepä ne minun Excelit!! .

Middle River's leiri vuonna 2013

Mitä muuta kennelimme tarjoaa kasvattien omistajille

  • Järjestämme erilaisia koulutustapahtumia niin paikanpäällä kuin netissäkin esim. Teamsinä.
  • Kaikille pentueille järjestetään ensimmäiset pentutreffit siinä puolen vuoden iässä. Kennelin etusivulla ilmoitetaan tarkemmat tapahtumista.
  • Totutamme pennut vieraisiin ihmisiin, niiden kanssa ulkoillaan ja seurustellaan. Pentujen lähtiessä uusiin koteihin 7-8 viikon ikäisinä, ne ovat iloisia, tasapainoisia, uteliaita ja valmiita valloittamaan uuden maailmansa. Lisää pentumaailmassa Middiksinä lue: Infot
  • Jokaiselle pentueelle oma keskusteluryhmä, jonne jaetaan koulutus/treenivinkkejä ja neuvoja. mm. vidoita, kuvia ja tekstit jotka kertoo kuinka kussakin koiran/junnun/pennun iässä koulutellaan. Alkuvaiheessa tämä on tuntunut auttavan useita kasvatteja oikeille urille ja sitä myötä monta mokaa selätetty ennen kuin ne edes tapahtuu. Moni kuitenkin pelkää väärin kouluttamista ja virheiden syntymistä. Ryhmässä ne puretaan ja neuvotaan. Ryhmään laitetaan myös neuvoja ruuasta ja höpötellään auki onnistumiset ja epäonnistumiset.
  • Kaikille Middiskoirien omistajille on luotu oma Facebook-ryhmä Kennel Middle River's. Se ryhmä on avoin keskustelukanava ja siihen johon voi liittyä kaikki Middis pennun omistajat ja tai sijoitusnarttujen omistajat. Siellä jaetaan iloisia kuulumisia, mietitään yhdessä vastaantulevia murheita ja mietteitä sekä suunnitellaan yhdessä tulevaa.

Mikäli et vielä omista omaa Middis-koiraa olet silti tervetullut tutustumaan koiriini ja kennelin järjestämiin eri tapahtumiin siellä täällä.

Tule vetämään hihasta ja keskustelemaan.

Sorsalla 2010

Metsällä

Treenit 2009

High Lights -
kokemuksiani vuosien varrelta

Noutajien Pohjoismaiden mestaruus Tanska

Skyn kanssa edustamassa Suomea syksyllä 2023. Menestystä ei Pohjoismaiden Mestaruuskokeesta sillä kertaa tullut, ja silloin opin kuinka haastava maasto on sokerijuurikas pelto koiralle.

Jäimme kuitenkin starttaamaan Kansainväliseen kokeeseen Tanskaan ja sieltä kotiin tuomisena Very Good ja Gun Choice - palkinto. Koira työskenteli erittäin hienosti haastavassa maastossa.

Noutajien Euroopan Mestaruuskoe 2022

FI KVA-FT FTW-21 FI KVA-B

Fendawood Louisiana sijoittui upeasti 4. parhaan joukkoon tuloksella Good.


Huikea menestys tärkeässä kokeessa. Katso upea video tapahtumasta:

SKY valioitui myös kylmänriistan kokeessa kesällä 2022. Sai nimensä eteen uuden tittelin --> FI KVA-B

FI KVA-FT

FI KVA-B

FTW-21

Fendawood Louisiana

Labradori Derby 2022

Middle River's Sky of Hawaii 2. sija

Ensimmäinen Field Trial Champion koirani 2021

Sky eli Noutajien A-kokeen käyttövalioarvo FI KVA-FT 2021

Suomen Mestaruuden voitto Noutajien A-metsästyskokeessa Skyn kanssa vuonna 2021

FTW-21 titteli nimen eteen Fendawood Louisianalle

Noutajien Euroopan Mestaruus kokeisiin osallistuminen Skyn (FI KVA-FT, FTW-21 Fendawood Louisiana) kanssa 2021 Unkarissa

Skyn ensimmäinen CACIT voitto Field Trialissa 2020

FI KVA-B käyttövalion arvo Biamin Juicy Chilille

Noutajien Euroopan Mestaruus kokeessa Espanjan Tudelassa 2019 Chilin (FI KVA-B Biamin Juicy Chili) kanssa

Noutajien Pohjoismaiden Mestaruuskokeessa 2018 Biamin Juicy Chilin kanssa

Biamin Juicy Chili voitti CACIT Field Trialin 2018

Reedrunner's Abigail saavutti FI KVA-B käyttövalio arvon 2016

2x Mock Trial voitto Belgiassa 2015 Chilin kanssa

Biamin Juicy Chili Paras yhteistyö - palkinto Labradori Derbyssä 2014

Eagle Owl's Nefertem 2. sija Labradori Derbyssä 2010

Markkisten Icy Margarita saavutti FI MVA - tittelin 2008

Markkisten Havis Amanda saavutti FI KVA-B käyttövalion arvon 2008

Ensimmäinen Middle River's pentue syntyy 2006