Uutiset

11.01.2016 Biamin Juicy Chilin ultra ensi viikolla 20.1-16 kieppeillä. Jännitetään saadaanko pennun tuoksua helmikuussa. 

28.12.2015 Biamin Juicy Chili on astutettu 20.12 Belgiassa komealla ja komeasti Field Trial kokeissa menestyneellä Danestone Tweedillä. Astutus tehtiin kolmena peräkkäisenä päivänä ja progesteriarvojen mukaan päivät natsasivat hienosti tärppipäiville. Nyt odotamme Tammikuun loppuun ja sitten menemme ultraan katsomaan saadaanko kenneliin Gun-linjainen pentue kevääksi 2016.

Kuvateksti

Kuvateksti

18.12.2015 Chilin astutus Tweedillä alkaa olla käsillä ja reissuun lähdetään lauantaina 19.12. 
Lennot varattu progesteronitestien tulosten perusteella ja nyt vaan peukut pystyyn, että kaikki sujuu hyvin.
Lisää kuvia matkasta voitte kurkkia TÄÄLTÄ

Middle River's Nice - pennut on luovutettu ja toivotan oikein paljon onnea jokaiselle ja turvallisia/terveitä vuosia teille: Riesa, Romea, Bruno, Lutu ja Felix. Tulkaa käymään pian. 
10.12.2015 Biamin Juicu Chili aloitti vihdoin juoksunsa... Jo luulin ja kennelin sivutkin päivitin niin ettei Chili juokse ennenkuin keväällä seuraavan kerran, mutta mitäs tapahtuikaan. Eilen lenkille menon yhteydessä huomasin veritahroja lattialla ja heti arvasin kuka taitaa olla tahrojen takana - KYLLÄ Chilihän se on, mutta sitten hirveä huoli että milloin juoksut on todella alkaneet koska en ole ennen huomannut ja kaikki vaaleat lakanat on pedeiltä poistettu ja aamutarkkailut lopetettu koska olin varma että se on jättänyt elokuun juoksut väliin. 
Tänä aamuna sitten progesteroni testiin ja tulos saadaan iltapv klo 16 maissa että missä mennään juoksujen suhteen. Progesteroni arvo määrittää astutus ajankohdan, kun arvo ylittää 4 ng/mol voidaan astutukset aloittaa. Jos arvo on reippaasti yli 10 ng/mol on jo KIIRE! Joten jännityksellä odotellaan iltapäivää.

MR'S Nice pennut kasvavat ja reippailevat päivittäin pihalla kelistä huolimatta. Ei ne siellä kyllä tykkää kuin pienen piipahduksen tehdä ja sitten takaisin jo sisälle. Riistohin ovat myös tutustuneet: varis, lokki ja fasaani. Tänään vielä kaniin pääsevät tutustumaan sekä kauriin sorkkaan. Kaikki pennut suhtautuvat riistaan mielenkiinnolla ja sitten pentumaisesti hyppivät ja repivät lintuja. Hyvää kokemusta tulee.

Chili fasaanijahdissa

Chili kesä 2014

30.11.2015 Peppi kävi ultrassa mutta tällä kertaa haikara ei tuonut pentuja. Peppi todettiin ultrassa tyhjäksi. Harmillista monelle pentuja kysyneille. Peppi tullaan toki astuttamaan vielä ensi vuonna uudestaan. 

Middle River's Nice - pennut kasvavat mainiosta ja ovat nyt 4,5 vk ikäisiä. Melkoisia pikku vepeltäjiä siis jo. Uudet perheet tulevat tällä viikolla tutustumaan uudeen tulokkaaseen, Tervetuloa siis Mikkeliin.
23.11.2015 MR's Nice pennut kasvaa mukavasti ja ikää heillä reilut 3,5 vk. Nyt on madotukset annettu ja jauheliha sekä penturuokaa menee mukavasti ja toki sotkua tulee vielä. Pennut ottaa jo askeleita ja väliin ihan yrittävät juoksennella mutta sitten jalat ei mene yhtä nopeasti kuin ajatukset ja pyllähdyksiä tulee usein.

MR's O - pentue eli Pepin ja Lallin yhdistelmän astutuksen onnistuminen varmistuu perjantaina kun Peppi menee ultraan. Nähdään tuleeko jouluksi pennun tuoksua kenneliin.

03.11 MR's Nice pennut - Tässä me nyt ollaan. 

Tytön Tylleröinen

Isopoika A

Isopoika B

Pikkupoika A

Pikkupoika B

1.11. MR's Nice pennnut ovat nyt kaikki lähteneet kasvamaan ja imevät hienosti. Joukossa on 2 isoa poikaa, ja 2 pikku poikaa sekä näiden välistä tyttö tormakkaana pitää jöötä. Emo Mokka hoitaa pentuja ja jos joku erehtyy liian kauaksi pesämatolta niin se hellästi ottaa pennun suuhun ja siirtää takaisin lähemmäksi. Kävipä eilen niinkin että olin unohtanut kevythäkin oven auki ja hetken päästä huomasin että Mokka siirtää pentuja suussaan pentulaatikosta sinne kevythäkkiin... Huuh, silloin joutui laittaa emon vieteille topin ja pidettiin Mokan kanssa pikku keskustelu hetki että missä se pesä on ja missä ei. Voi meidän mammaa...
Kuvia löytyy täältä.

Pennut ovat kaikki varattu ja menevät seuraavasti:
  • Uros: Grönroos Susanna, Järvenpää
  • Uros: Tanninen Eveliina, Joensuu
  • Uros: Koriseva Arja, Toivakka
  • Uros: Vallius Piia, Mikkeli
  • Narttu: Voutilainen Niina, Helsinki
Pahoittelut muille pentuja kysyneille, ettei nyt teille tullut omaa pientä joululahja nyyttiä. 
Onnea kaikille uusille Middisläisille ja tervetuloa joukkoon touhukkaaseen...
30.10 MR's N - pennut syntyivät 21 - 05 välillä maailmaan ja yhteensä niitä tuli 8, mutta kolme valitettavasti syntyi jo valmiiksi kuolleena eli nyt pentulaatikossa inisee ja touhuaa 4 poikaa ja yksi tyttö. Epäilen että emo on sairastanut jonkun tulehduksen mikä on saanut aikaan näiden kolmen kuoleman. 
Mokka emo hoitaa viittä pientä ruskeaa mokkapalaa huolellisesti ja maitoa riittää kaikille. Kaikki pennut ovat varattu ja nyt huilaamme hetken, sitten ilmoitamme uusille pennun omistajille pienestä tulevasta joululahjasta.
29.10 Mokka (MR's Ilove Cacoa) ei näytä malttavan odottavan Halloween pentusia vaan taitaa pennut vaatia päivän valoon jo aiemmin. Mokka petaa, läähättää ja taas petaa omaa pentulaatikkoa ympäri ja ympäri, väliin lepää mutta selvästi synnytys on alkanut. Saas nähä milloin ensimmäinen pentu putkahtaa maailmaan.

Middle River's N-pennuille perustettu oma kuvakansio tänne.

  • 17:00 Mokan pentuvedet meni ja nyt emo on tosi ihmeissään ja kummissaan, voi näitä ensikertalaisia... Läähättää ja yrittää istua "tapin" päällä joka kummasti yrittää pyrkiä maailmaan vaikka mitä hän tekisi. 
  • 21-05 pennut syntyivät maailmaan, 4 urosta ja 1 narttu. Kaikilla pennuilla on koti. Emo voi hyvin ja hoitaa hellasti, maitoa riittää jokaiselle.
28.10 Mokka (Middle River's Ilove Cacao) on jo muutaman päivän ollut tutustumassa Mikkelissä omaan pentulaatikkoon ja mamma loma täälläkin on lähtenyt käyntiin rauhallisissa merkeissä. Lenkkeillään ja uusia hajuja haistellaan. Ruokaa odotellaan heti ku joku nousee ja kävelee ruokakaappia kohti. 
Viime yönä oli hieman rauhatonta aluksi mutta sitten nukahti ja nukkui leppoisasti aamuun asti, luulet että viikonloppuna aloitetaan rauhattomammat yöt. Lisää infoa.

Peppi (Petit Westend Middle Rivers) - narttu kävi astutuksessa Liperissä kanssani ja kaikki sujui hienosti. Nyt toivotellaan Pepille rauhallista mamma aikaa ja n kk päästä nähdään onko lemmenloma tuottanut tulosta. Lisää infoa.

Chilin juoksuja odotellaan alkavaksi edelleen. Mitään ei ole vielä näkynyt ja ihmettelen kuinka pitkään se niitä pinnaa... Mut astutus tullaan joka tapauksessa tekemään heti kun juoksut alkavat. Lisää infoa

12.10.2015 Middle River's Gun Bentley ja NOU1 - huuurjasti onnea Reetta ja Remu

28.09.2015 Mokka menee tiineys ultraan torstaina 1.10. Odotellaan jännityksellä näkyykö pennun tassuja masussa.
Tiistai - Olihan siellä mukavan kokoinen lauma tulossa eli 6-9 pentua.

24-25.9.2015 KV-koe Lohja
Reedrunner's Abigail starttasi kanssani Kansainvälisessä Field Trial kokeessa Lohjalla saaden tuloksen Excellent A-1. Hienot 2pv kokeet meillä oli ja tuntui hyvältä olla mukana kun koira kulki kaikissa noudoissa moitteettomasti ja riistat saatiin ylös. Kokeen taso oli kova joten palkintosijoille ei päästy tällä kertaa, mutta paras mahdollinen tulos kuitenkin. Hyvä Hyvä pikku Abigail...


Middle River's Gun Aurora eli Kiila Kajaanin Agility kisoissa LUVA + SERT ja siirto 3.luokkaan. Onnea Kiilalle ja Jaanalle.

NOME-A kokeessa

16.09.2015 NOME-A koe Janakkalassa

Biamin Juicy Chilin kanssa startattiin ensimmäistä kertaa NOME-A eli lämpiman riistan kokeessa ja tarkoituksena oli hakea tulosta ja se saatiin. Päivässä oli oli pitkiä Draiveja, sekä muutama Walk Up, ja riistana käytettiin sorsaa. Koe meni kyllä onnistuneesti ja saatiin tulos Good eli A-3. 
Nyt Chili jää mamma-lomalle eli juoksuja odotellaan alkavaksi ja uudet kokeet odottaa ensi vuonna.